Екстракт от маточина - 50мл.

SKU
DK1988
2,56 € / 5,01 лв.

Маточина екстракт - 50мл.

INCI: Melissa officinalis CAS № 84082-61-1 EINECS № 282-007-0

Метод на производство: Екстрактът“Маточина” се произвежда от суха или прясна растителна суровина, която се подлага на екстракция с глицерин.

Използвана част на растението: Надземни части

Описание: Бистра светло-кафява течност, с характерен за суровината аромат

Разтворимост:

  • Разтворим във вода и етанол
  • Неразтворим в масла Продуктът отговаря на изискванията на Директива 76/768/ЕЕС

Насоки за използане на продукта: Продукти за проблемна кожа, за избелване, срещу петна. Тонизира, против стареене. Идеален за тъмни кръгове и торбички под очите.

Активни съставки: Дъбилни вещества /танини/, флавоноиди, етерично масло /цитрал/ цитронелол, мирцен, гераниол, витамин С, керотин, органични киселини и флавоноиди.

Действие: С успокояващ ефект при раздразнена кожа. Овлажнява и ревитализира кожата. Остава усещане за кадифена мекота. Бори се срещу свободните радикали, подсилва имунната система и има антиоксидантно действие.

Екстрактът може да бъде включен директно във всеки козметичен продукт: кремове, млека, гелове, лосиони серуми, почистващи препарати за кожата, продукти за коса и маски за коса, маски за лице, анти-целулитни продукти.

Разреден с вода екстракт е полезен за:

  • жабурене, ако страдате от възпалени венци или имате лош дъх;
  • тоник или освежаващ спрей за лице
  • като тоник за почистване на лицето
  • тонизиращи ледени кубчета, с които да обтриете лицето си сутрин Има благоприятен ефект върху уморена кожа, лишена от блясък и свежест.

Дозировка: Макс. 4% в крайна форма

Стабилност на продукта: Добра стабилност при стандартни температури. Да се избягват температури под 5 о С и над 50 о С, за да се предотвратят термични промени. Да се избягва контакт със силни окислители. Да не се загряват затворени опаковки.

Обем на опаковка:  50мл.

Произведено в България